O Stefanu

Photo by Anastasija Asja Zec

Stefan Biljanovski roden je 1991. godine u Beogradu.

Interesovanje i želja za profesionalnim bavljenjem muzikom javili su mu se tokom srednje škole na predavanjima o istoriji rok muzike. Tada je poceo sa prvim časovima bubnjeva, solfeđa i muzičke teorije, a nastavio kasnije na Novoj akademiji umetnosti.

Takođe je išao na časove bubnjeva u trajanju od cetiri godine kod jednog od najboljih bubnjara ­u Srbiji Dejana Nikolića.
Pored roka, proširivao je znanje sviranja bubnjeva u bluz, džez i latino muzici. Usavršavao se na kursevima u Drum Camp­u u Hrvatskoj, kod svetskih bubnjara kao što su: Thomas Lang (Robbie Williams, Kylie Minogue, Paul Gilbert, Stork), Gerald Heyward (Michael Jackson, Destiny's child, Puff Daddy, Mary J. Blige, Chris Brown) i Pier Foschi (Jovanotti, Laura Pausini).

Od 2012. do 2015. iskustvo je sticao svirajući u mnogim bendovima, među kojima je i Red Hot Chili Peppers tribute bend.

Svoj bend, Random, Stefan je osnovao još u srednjoj školi sa dugogodišnjim prijateljem. Bend je poceo sa ozbiljnim autorskim radom, a 2015. godine objavili su svoj prvi EP pod nazivom,"Smile & Wave". Na Barf festivalu osvojili su prvo mesto i nagradu za najbolji bend.
Tokom 2016. i 2017. godine nastupali su na Exit­u i na mnogobrojnim festivalima u regionu.

Završio je kurs engleskog jezika u Londonu.
Pored sviranja, u periodu od septembra 2016. do aprila 2018. radio je kao predavač u pop-rock školi "Rokenroler" u Beogradu. Član je Udruženja Rock Muzičara Srbije i Organizacije Muzičkih Autora Srbije (SOKOJ).
Stefanov Youtube Channel

css.php